Pierogi z kaszą i serem 16zł/kg
Pierogi z kapustą i grzybami 20zł/kg
Pierogi z mięsem 20zł/kg
Łazanki z kapustą i grzybami 20zł/kg
Uszka z kapustą 16zł/kg
Uszka z mięsem 20zł/kg
Barszcz czerwony porcja 200g 6zł
Kapusta z grochem 12zł/kg
Bigos świąteczny 19zł/kg
Pulpeciki rybne 18zł/kg
Kotlety rybne 18zł/kg
Karp po żydowsku – duszony (porcja 3szt) 18zł
Karp na biało w sosie chrzanowym (porcja 3 szt) 18zł
Karp w galarecie (porcja 3 szt) 18zł
Dzwonek z karpia w złocistej panierce (porcja 3 szt) 20zł
Pstrąg   faszerowany / w galarecie 28zł/1szt
   
Opakowania na wynos 1zł/1szt
Kaucja za zastawę restauracyjną 30zł/1szt

Zamówienia przyjmowane są do 18.12.2018 r.

i realizowane 23.12.2018 r. w godzinach 12.00-18.00 24.12.2018 r. w godzinach 10.00-14.00

 

  • I posiłek:

    • zupa cebulowa / żur wigilijny z grzybami (do wyboru)
    • karp smażony (filet w panierce lub dzwonkiw ziołach)/ ryba po cygańsku (zapiekana)
    • ziemniaki pure z koperkiem, kapusta z grochem, kapusta zasmażana

    Przystawki:

    • śledź "pod pierzynką"
    • karp tradycyjny w galarecie
    • koreczki śledziowe z pumperniklem
    • sałatka jarzynowa
    • krążki cebulowe w cieście
    • keks z bakaliami, rolada makowa

  • I posiłek:

    • barszcz czerwony z uszkami / żur wigilijny z grzybami (do wyboru)
    • karp smażony (filet w panierce lub dzwonkiw ziołach), karp na biało (z sosem chrzanowym)
    • ziemniaki pure z koperkiem, kapusta z grochem, kapusta zasmażana
    • różyczki z kalafiora i brokuły w cieście

    II posiłek:

    • pierogi z kapustą i grzybami / krokiety z pieczarkami

    Przystawki:

    • sałatka jarzynowa
    • roladki śledziowe na sosie cygańskim, śledź po łowicku, koreczki śledziowe z pumperniklem
    • karp tradycyjny w galarecie
    • krążki cebulowe w cieście
    • keks z bakaliami, rolada makowa
  • I posiłek:

    • zupa grzybowa z makaronem / żur wigilijny z grzybami / krem pieczarkowy (do wyboru)
    • karp smażony (filet w panierce lub dzwonki w ziołach) / dorsz w cieście cytrynowym
    • ziemniaki pure z koperkiem, kapusta z grochem
    • różyczki z kalafiora i brokuły w cieście

    II posiłek

    • pierogi z kapustą i grzybami / krokiety z pieczarkami
    • barszcz czerwony

    Przystawki:

    • sałatka jarzynowa
    • sałatka z tuńczykiem
    • roladki śledziowe na sosie cygańskim, śledź po łowicku, koreczki śledziowe z pumperniklem
    • karp tradycyjny w galarecie
    • tatar ze śledzi z korniszonem i vinagrettem z koperku
    • krążki cebulowe w cieście
    • kluski z makiem
    • keks z bakaliami, rolada makowa


Do każdej oferty;

  • napoje zimne (niegazowane owocowe, kompot z suszu, woda mineralna)
  • napoje gorące (kawa/herbata)