Pierogi z kaszą i serem | 16zł/kg |
Pierogi z kapustą i grzybami | 20zł/kg |
Pierogi z mięsem | 20zł/kg |
Łazanki z kapustą i grzybami | 20zł/kg |
Uszka z kapustą | 16zł/kg |
Uszka z mięsem | 20zł/kg |
Barszcz czerwony porcja 200g | 6zł |
Kapusta z grochem | 12zł/kg |
Bigos świąteczny | 19zł/kg |
Pulpeciki rybne | 18zł/kg |
Kotlety rybne | 18zł/kg |
Karp po żydowsku – duszony (porcja 3szt) | 18zł |
Karp na biało w sosie chrzanowym (porcja 3 szt) | 18zł |
Karp w galarecie (porcja 3 szt) | 18zł |
Dzwonek z karpia w złocistej panierce (porcja 3 szt) | 20zł |
Pstrąg faszerowany / w galarecie | 28zł/1szt |
Opakowania na wynos | 1zł/1szt |
Kaucja za zastawę restauracyjną | 30zł/1szt |
Zamówienia przyjmowane są do 18.12.2018 r.
i realizowane 23.12.2018 r. w godzinach 12.00-18.00 24.12.2018 r. w godzinach 10.00-14.00
-
I posiłek:
- zupa cebulowa / żur wigilijny z grzybami (do wyboru)
- karp smażony (filet w panierce lub dzwonkiw ziołach)/ ryba po cygańsku (zapiekana)
- ziemniaki pure z koperkiem, kapusta z grochem, kapusta zasmażana
Przystawki:
- śledź "pod pierzynką"
- karp tradycyjny w galarecie
- koreczki śledziowe z pumperniklem
- sałatka jarzynowa
- krążki cebulowe w cieście
- keks z bakaliami, rolada makowa
-
I posiłek:
- barszcz czerwony z uszkami / żur wigilijny z grzybami (do wyboru)
- karp smażony (filet w panierce lub dzwonkiw ziołach), karp na biało (z sosem chrzanowym)
- ziemniaki pure z koperkiem, kapusta z grochem, kapusta zasmażana
- różyczki z kalafiora i brokuły w cieście
II posiłek:
- pierogi z kapustą i grzybami / krokiety z pieczarkami
Przystawki:
- sałatka jarzynowa
- roladki śledziowe na sosie cygańskim, śledź po łowicku, koreczki śledziowe z pumperniklem
- karp tradycyjny w galarecie
- krążki cebulowe w cieście
- keks z bakaliami, rolada makowa
-
I posiłek:
- zupa grzybowa z makaronem / żur wigilijny z grzybami / krem pieczarkowy (do wyboru)
- karp smażony (filet w panierce lub dzwonki w ziołach) / dorsz w cieście cytrynowym
- ziemniaki pure z koperkiem, kapusta z grochem
- różyczki z kalafiora i brokuły w cieście
II posiłek
- pierogi z kapustą i grzybami / krokiety z pieczarkami
- barszcz czerwony
Przystawki:
- sałatka jarzynowa
- sałatka z tuńczykiem
- roladki śledziowe na sosie cygańskim, śledź po łowicku, koreczki śledziowe z pumperniklem
- karp tradycyjny w galarecie
- tatar ze śledzi z korniszonem i vinagrettem z koperku
- krążki cebulowe w cieście
- kluski z makiem
- keks z bakaliami, rolada makowa
Do każdej oferty;
- napoje zimne (niegazowane owocowe, kompot z suszu, woda mineralna)
- napoje gorące (kawa/herbata)